Werken als ZZP-er

Mijn werkervaring: De eerste 14 jaar van mijn werkzame leven ben ik in vaste dienst geweest. Nadat ik bij mijn tweede werkgever was gestopt had ik de keuze om weer in vaste dienst te gaan of als ZPP-er te gaan werken. Ik heb voor dat laatste gekozen en ben gestart om interim opdrachten te gaan zoeken.

Ik heb een aantal jaar als ZZP-er en interim manager gewerkt en heb dat als erg plezierig ervaren. Het waren opdrachten van 3 tot 6 maanden bij verschillende opdrachtgevers. Voor mij was het een manier om snel veel te leren en voor de opdrachtgevers was het een manier om snel een oplossing voor een (tijdelijk) probleem te vinden.

Ik zie de arbeidsmarkt verschuiven van vaste dienstverbanden naar steeds flexibeler werk. Ik merk ook dat de overheid hierop wil inspringen en worstelt om dit op de juiste manier te doen. Dat is ook logisch want voor mij was de periode van ZZP-er een positieve ervaring. Maar voor sommige mensen is het werken als ZZP-er een situatie vol onzekerheid met daarbij minder sociaal vangnet.

De uitdaging wordt daarin de juiste weg te vinden die recht doet aan beide behoeftes voor ZZP-er: vrijheid en zekerheid. Inmiddels werk ik weer vol plezier in vaste dienst.

Doe je ook mee met ons narratief onderzoek naar de toekomst van werk?

Deel je verhaal, op anonieme basis.