Verhalen

Deze pagina geeft een inkijkje in de schatkist met verhalen.

Werken als ZZP-er

Mijn werkervaring: De eerste 14 jaar van mijn werkzame leven ben ik in vaste dienst geweest. Nadat ik bij mijn tweede werkgever was gestopt had ik de keuze om weer in vaste dienst te gaan of als ZPP-er te gaan werken. Ik heb voor dat laatste gekozen en ben gestart om interim opdrachten te gaan zoeken. Lees meer.

Balans tussen werktijd en beloning

Jaren geleden ben ik part-time gaan werken, ik woonde samen en wij waren twee-verdieners, dus een part-time inkomen was meer dan genoeg. Deze situatie veranderde 3 jaar geleden, ik ging alleen wonen en wilde graag wat meer uren werken, dit was binnen de organisatie niet mogelijk! Terwijl er aan alle kanten mensen ingehuurd worden (ook voor dezelfde werkzaamheden als ik). Lees meer.

Focus op ervaring & talent, niet op leeftijd!

De belangrijkste verandering rondom werk voor mij is dat er steeds meer ZZP-ers komen. Niet altijd vanuit eigen vrije wil maar vaak gedwongen door de situatie omdat een baan vinden moeilijk is, zeker voor de doelgroep 40+. Lees meer.

Het positieve effect van vertrouwen

Na mijn afstuderen was mijn eerste fulltime baan via een uitzendbureau. We werden met veel jonge afgestudeerden tegelijk aangenomen om achterstanden weg te werken bij de Belastingdienst. Lees meer.

Laat je niet in de luren leggen bij een reorganisatie

Afgelopen jaar heb ik een herstructurering meegemaakt en aan mee gewerkt wegens een overname van ons bedrijf. Gezien ik in het senior management team zat en ik als high potential werd bestempeld werd mij doorgaans aangegeven me geen zorgen te maken. Lees meer.

Doe je ook mee met ons narratief onderzoek naar de toekomst van werk?

Deel je verhaal, op anonieme basis.