Marjanne Slot

Als sociaal onderneemster, met een groot hart voor dieren, mensen en natuur, houd ik me bezig met sociaal-maatschappelijk projectontwikkeling, waarbij ik graag het welzijn van mens en dier met elkaar verbind. Daar word ik gelukkig van, daar zit mijn passie.

Ben bij WerkLeven aangesloten omdat het thema me dagelijks bezig houdt,
ik leef het als het ware. Ik heb met enige regelmaat – en zeker in het begin – in loondienst gewerkt, maar ik kan het simpelweg niet, ervaar het iedere keer weer als een beklemming. Ook al had ik altijd banen met de nodige vrijheid.

Hiërarchie, formats, vaste werktijden, ik kan er niks mee en pas er niet in. Ik heb daarom een paar jaar geleden mijn baan opgezegd om mijn eigen pad te volgen. Zelfstandig. Met alle voor- en nadelen die daar bij horen. Want dat is nog niet zo makkelijk, je werk en je leven vorm geven vanuit je hart. Het is een ware zoektocht met vallen en opstaan. Ik heb ervaren hoe je zonder regulier werk (en dito inkomsten) er zo maar tussen uit kunt vallen, hoe je in een neerwaartse spiraal terecht kunt komen.

En het kan iedereen overkomen. Just like that. Zoveel mensen verliezen hun werk of lopen er in vast, voelen zich niet op hun plek, maar weten niet hoe het anders moet. Dus laat ze maar eens gehoord worden, laat ze hun verhaal vertellen. Daar begint het mee, dat is de eerste stap. Op weg naar herstel.
Ik lever graag een bijdrage aan dit bijzondere project. En ben iedere keer weer geïnspireerd door dit team van bijzondere mensen en door het proces waar we met zijn allen inzitten.