Het positieve effect van vertrouwen

Na mijn afstuderen was mijn eerste fulltime baan via een uitzendbureau. We werden met veel jonge afgestudeerden tegelijk aangenomen om achterstanden weg te werken bij de Belastingdienst.

We werden als kinderen behandeld en strikt in de gaten gehouden, moesten klokken om te zorgen dat we onze uren wel maakten, moesten targets halen etc. De prikkel waar vanuit werd gedacht was negatief: de werknemer zal wanneer hij de kans krijgt proberen zo min mogelijk te werken of zijn werk niet goed doen en daarom moeten we hem in de gaten houden en strenge regels opstellen.

Gevolg was dat niemand zich echt betrokken voelde bij de organisatie en de werkzaamheden en zich niet meer dan strikt noodzakelijk inspande. Waar ik nu werk wordt juist uitgegaan van de motivatie en de kracht van en vertrouwen in de werknemer. Werknemers worden gezien als volwaardige mensen en als gelijkwaardig. Voor mijzelf betekent dit dat ik me verbonden voel met mijn werk en de organisatie en het geen enkel probleem vind om soms wat meer te doen dan er in mijn contract staat.

Doe je ook mee met ons narratief onderzoek naar de toekomst van werk?

Deel je verhaal, op anonieme basis.