Friso Gosliga

Toen ik ging studeren realiseerde ik me al snel dat je de dingen moet doen waar je eigen interesse naar uit gaat; waar je hart ligt. Vandaar dat ik in 1991 na een half jaar studeren omgeschakeld ben van een IT-achtige studie naar Psychologie.

Die omschakeling hielp, want menselijk gedrag vind ik razend interessant. Maar de twijfel over ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik’ is er altijd gebleven. Inmiddels werk ik bijna 23 jaar en heb ik geaccepteerd dat die zoektocht er altijd zal zijn – de reis is de bestemming, zoals dat zo mooi heet. Vanaf 2003 reis ik als zelfstandig adviseur,omdat dat uiteindelijk de enige manier is om in vrijheid je eigen pad te kiezen.

Vanaf 2004 ben ik al professioneel bezig met het op grote schaal verzamelen van verhalen om inzicht te krijgen in wat er echt leeft onder mensen. Niet als ‘leuk om erbij te hebben’ maar als serieus instrument om inzicht te krijgen in complexe problemen en situaties.

In ons initiatief WerkLeven komen deze zaken heel mooi samen: we willen inzicht krijgen in hoe mensen hun werk beleven en waar ze tegenaan lopen. Niet iedereen is gelukkig met de keuzes die we als samenleving maken rondom werk. Laat onze verhalen een spiegel zijn!