Doe mee

Om een goed beeld te krijgen over hoe wij in de huidige samenleving werk écht ervaren, hebben we heel veel persoonlijke verhalen nodig. We willen een schatkist vol verhalen ophalen. En daarvoor hebben we jouw verhaal ook nodig. Vind je het leuk om samen met ons de verzameling aan verhalen te duiden? Dat kan ook. Lees verder hoe je dat doet.

   1. Deel je verhaal

    Start het onderzoek: WerkLeven.nl – Hoe Beleef jij werk?

    Het narratieve onderzoek bestaat uit een open vraag. Vertel als antwoord iets over wat je zelf hebt meegemaakt als het om werken gaat. Gewoon wat het eerst in je opkomt.

    Nadat je een kort verhaal hebt ingetypt, komen er een paar vragen die over dat verhaal en over jezelf gaan.
    We denken dat het beantwoorden van alle vragen in totaal ongeveer 10 tot 15 minuten duurt.

    Je deelt jouw verhaal op anonieme basis.

   2. Duiden van de verzameling verhalen

    De verzamelde verhalen vragen ook om duiding. De verhalen zijn een spiegel van onze ervaringen met en beleving van werk. Door in deze spiegel te kijken kunnen we begrijpen wat er nou aan het ontstaan is rond werk. Wat is er aan het bewegen en waar willen we met z’n allen naartoe? En wat betekent dat voor de inrichting van werk, voor wet- en regelgeving, voor contractvormen etc.?

    Wij vragen dan ook aan zoveel mogelijk mensen, organisaties en overheden om met ons in de spiegel te komen kijken.

    Wil je ook mee doen aan het duiden van deze verhalen? Dan heb je na het invullen van de vragenlijst gelegenheid om jouw email adres achter te laten. Jouw verhaal blijft anoniem. Je krijgt dan van ons een uitnodiging om in het vervolg mee te doen. Maar, je kunt ook een bericht sturen via het contactformulier op deze site.

    Hartelijk dank,
    Initiatiefgroep WerkLeven.nl

Over de methode

De onderzoeksmethode die we toepassen is een innovatieve en robuuste sensemaking methode. Lees meer.