Balans tussen werktijd en beloning

Jaren geleden ben ik part-time gaan werken, ik woonde samen en wij waren twee-verdieners, dus een part-time inkomen was meer dan genoeg. Deze situatie veranderde 3 jaar geleden, ik ging alleen wonen en wilde graag wat meer uren werken, dit was binnen de organisatie niet mogelijk! Terwijl er aan alle kanten mensen ingehuurd worden (ook voor dezelfde werkzaamheden als ik).

Ik was op enig moment nog de enige interne medewerker met 4 inhuur collega’s. Dat is toch wel wrang. Inmiddels hebben we het IKB binnen onze organisatie (Individueel Keuzebudget) dit geeft je de mogelijkheid wat meer of minder te werken.

Alleen voor het meerwerken is toestemming nodig en word niet of nauwelijks toegestaan, minder werken is geen probleem. Het IKB is een goede ontwikkeling maar gaat nog over te weinig uren. Ik zou graag meer flexibiliteit willen hebben in de hoeveelheid werk/uren in relatie met je persoonlijke omstandigheden.

Doe je ook mee met ons narratief onderzoek naar de toekomst van werk?

Deel je verhaal, op anonieme basis.